Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Zo blijf je – net als deze sporters – ook ná je 30e topfit.

na je 30e topfit

30+ fit gezond eten ouder worden Sporten yoga

Zo blijf je – net als deze sporters – ook ná je 30e topfit.

Door beheerder • 21 March 2017

Topsport is keihard werken. Het vergt veel van je lichaam op de beste te worden – en nog méér om de beste te blijven. Daardoor zijn de meeste topsporters na hun 30e ‘oud en versleten’. Er zijn echter een paar topatleten die het anders hebben aangepakt. Door te investeren in hun Quality of Life konden ze langer van hun carrière genieten, en meer prijzen pakken. Benieuwd hoe ze dit deden? Hieronder lees je hoe:

ná je 30e topfit
Roger Federer luistert goed naar zijn lichaam – en zijn lichaam luistert nog steeds goed naar hem.

Roger Federer: doe veel, maar niet teveel

3 weken geleden deed hij wat velen voor onmogelijk hadden gehouden: Roger Federer won op 35-jarige leeftijd de Australian Open, één van de 4 belangrijkste tennistoernooien van het jaar. Hoe hij dit – als ‘hoogbejaarde’ tennisser – voor elkaar kreeg? Vrij simpel, aldus Roger: Ik wil lang meegaan, dus pas ik mijn trainingsschema daarop aan. Dat betekent: niet alléén maar keihard trainen en veel toernooien spelen, maar ook goed luisteren naar mijn lichaam. Op die manier heb ik veel langdurige blessures kunnen voorkomen en kan ik – ook op latere leeftijd – nog goed mee met de andere toppers.

na je 30e topfit
Kelly Slater is altijd op zoek naar hoe hij nog beter kan surfen. Én eten.

Kelly Slater: weet wat je eet

Met 11 wereldtitels in de afgelopen 25 jaar, is Kelly Slater zonder twijfel de beste surfer aller tijden. Hoe hij dit doet? Natuurlijk speelt talent mee. Maar als je op je 44ste nog steeds actief bent op het hoogste niveau en meestrijdt om de wereldtitel is er meer aan de hand. Kelly zelf is ontzettend nieuwsgierig naar hoe je je dieet kan optimaliseren. Zo eet hij alleen nog maar natuurproducten en is hij een groot fan van intermittent fasting. Zou hij misschien onze blog over voeding in de gaten houden?

ná je 30e topfit
Ryan Giggs. Voetballer én Yogi

Ryan Giggs: yoga

Er is geen voetballer die op zijn 35e nog als linksbuiten bij een topclub speelt. Behalve Ryan Giggs. Hij was op zijn 40ste nog steeds een vaste waarde bij Manchester United. Hoe dat kon? Ryan deed iets wat geen enkele andere voetballer deed: yoga. Volgens mister Giggs heeft dat hem al die tijd geholpen om stijve spieren en blessures te vermijden. Op die manier kon hij met zijn club 13 landstitels en 2 Champions Leagues veroveren. Dus: yoga alleen voor vrouwen? Dacht het niet!

30+ fit gezond eten ouder worden Sporten yoga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *