Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Welke buikwandcorrectie is voor jou geschikt?

buikwandcorrectie kliniek Mill liposuctie minibuikwandcorrectie sanavisie mill

Welke buikwandcorrectie is voor jou geschikt?

Door Stijn Bauland • 18 November 2014

Welke buikwandcorrectie is voor jou geschikt?

Een platte, strakke buik is een teken van gezondheid en ziet er mooi uit in kleding, badkleding en natuurlijk naakt. Bijna niemand is helemaal tevreden over zijn of haar buik. Het kan gaan om love handles of een vetkussentje op de buik dat aanwezig blijft ondanks afvallen. Maar het kan ook gaan over losse huid, striae of een huidoverschot na bv zwangerschap of een geslaagd dieet. Het najaar en de winter zijn de beste periodes om er iets aan te doen.

In deze blogpost vertel ik je welke operaties er mogelijk zijn. In deze blogpost vertel ik je meer over hoe ik bepaal welke operatie voor jou het beste is en hier kun je een zelftest doen om te zien wat voor jou waarschijnlijk mogelijk is

De meest voorkomende behandelingen zijn:
• liposculptuur
• minibuikwandcorrectie
• volledige buikwandcorrectie

De ene behandeling is ingrijpender dan de andere, maar met alle drie kun je een mooi resultaat krijgen.

Liposculptuur, minibuikwandcorrectie en volledige buikwandcorrectie

Liposculptuur

Liposculptuur is de meest uitgevoerde operatie in de VS. En dat is niet voor niets: het is een weinig belastende behandeling met een mooi resultaat. Met een dun buisje wordt bijvoorbeeld via de navel selectief vet verwijderd. Liposculptuur is daarom ideaal voor lastige vetdepots die eigenwijs blijven zitten als je afvalt.
Doordat selectief vetcellen worden verwijderd, kan je lichaam voorgoed minder vet opslaan op de behandelde plek. Voorgoed. De meeste mensen vinden dat een heerlijk idee. De meest behandelde gebieden zijn het gebied onder de navel of de love handles, maar ook de bovenbuik is een heel dankbaar gebied zijn. Een liposculptuur is echter geen alternatief voor een gezond dieet.

Liposculptuur gebeurt in dagbehandeling onder plaatselijke verdoving met een roesje of onder algehele narcose. Na de operatie heb je weinig pijnklachten en kun je snel je gewone leven oppakken. Klik hier voor meer informatie over liposculptuur.

Minibuikwandcorrectie

Een minibuikwandcorrectie is dé operatie om het gebied onder de navel strak te maken.
Het litteken wordt hierbij zo laag mogelijk gemaakt in de bikinilijn. Bij de minibuikwandcorrectie wordt verslapte huid verwijderd. Een minibuikwandcorrectie wordt vaak in combinatie uitgevoerd met een liposculptuur van bijvoorbeeld het gebied boven de navel of van de love handles.

Een minibuikwandcorrectie kan in dagbehandeling worden uitgevoerd. Het is belangrijk om na de operatie het een week of twee rustig aan te doen. Klik hier voor een patiëntervaring.

Volledige buikwandcorrectie (abdominoplastiek)

Bij een volledige buikwandcorrectie (ook wel abdominoplastiek genoemd) kan de hele buik strak worden gemaakt: zowel het gebied boven de navel als het gebied onder de navel, inclusief de buikspieren als dat nodig is. Ook is het mogelijk om een veel groter stuk verslapte huid te verwijderen dan bij een minibuikwandcorrectie.
Na een volledige buikwandcorrectie verblijf je één of twee nachten in onze kliniek. Voor het totale herstel moet je vier tot zes weken uittrekken. Vaak is het mogelijk om een nog mooier resultaat te krijgen met een aanvullende liposculptuur van de love handles of de bovenbuik.

Vroeger werd een buikwandcorrectie in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraars. Tegenwoordig is dit nog maar zeer zelden het geval.

Klik hier voor meer informatie over een buikwandcorrectie. Klik hier voor een patiëntervaring.

buikwandcorrectie kliniek Mill liposuctie minibuikwandcorrectie sanavisie mill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *