Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > 4 tips tegen wallen!

Bauland Kliniek onderooglidcorectie wallen

4 tips tegen wallen!

Door sanavisie • 8 December 2014

Soms word je ’s ochtends wakker, je kijkt in de spiegel en daar zijn ze…wallen! Waardoor worden wallen veroorzaakt? En nog belangrijker, wat kun je eraan doen om ze weg te krijgen en weg te houden?

Mogelijke oorzaken van wallen onder de ogen

De oorzaak van wallen is helaas zelden slaapgebrek of vermoeidheid. Wel is er sprake van erfelijke aanleg. Zorgen dat de wallen helemaal verdwijnen zal zonder operatieve ingrepen moeilijk worden, maar je kunt er wel iets aan doen. Het zou ook kunnen liggen aan je leefstijl, roken, te veel zout eten en veel alcohol drinken verstoren bijvoorbeeld je vochtbalans. Andere oorzaken kunnen zijn, een minder elastische huid of het kan komen doordat je ouder word en het bindweefsel gaat zakken.

Erfelijkheid

Als je wallen worden veroorzaakt worden door een vetophoping dan is het in de meeste gevallen erfelijk. Alleen een cosmetische ingreep (ooglidcorrectie) of een camouflage product kan een oplossing bieden.

Donkere kringen

Meer dan 65% van de mensen heeft last van grote blauwe kringen onder de ogen. Net zoals bij wallen kunnen donkere kringen ook een erfelijke oorzaak hebben. Maar ook voeding, allergie, vermoeidheid en medicijngebruik kunnen donkere kringen veroorzaken. Doordat de huid onder de ogen heel dun is tekent het hier snel.

Donkere kringen kun je verminderen door gezond en gevarieerd te eten, voldoende water te drinken en niet te roken!

Ook kun je door middel van make-up de donkere kringen camoufleren.

 

 

4 tips tegen wallen

1. Iets kouds

Te veel gaan stappen of slecht geslapen? Door vermoeidheid houdt het vetweefsel meer vocht vast dan normaal.  Een koud washandje of ijsblokje is een goed middel om je wallen te verminderen. De kou zorgt er voor dat de bloedvaten onder het oog samentrekken en dat het vocht langzaam afgevoerd kan worden. Een snel effect bereik je ook met koude komkommerplakjes of koude theezakjes.

2. Crèmes

Er zijn natuurlijk ook ontelbaar veel crèmes en maskertjes te verkrijgen speciaal voor de huid onder de ogen die je 2 maal per dag, in de ochtend en voor het slapen gaan, met kloppende bewegingen aanbrengt onder de ogen (vanuit je neus naar buiten toe). Smeer een oogcreme nooit op de bewegende delen van je ogen! Door een goede huidverzorging wordt de vochtbalans rondom de ogen weer hersteld.

Onze huidtherapeut kan je goed adviseren voor een goede oogcrème.

Plastische chirurgie
Wil je er vanaf, dan kun je bij de plastisch chirurg terecht voor een onderooglidcorrectie. Inderdaad: een operatie. Maar daarmee ben je voorgoed verlost van dat vermoeide uiterlijk. Er zijn 2 behandelingen om wallen weg te laten halen. een onderooglidcorrectie en fillers. Kijk hiervoor op Bauland Kliniek.nl.

3. Onderooglidcorrectie

Wallen kunnen voor een vermoeide gezichtsuitdrukking zorgen. Hierdoor kunt u er ouder uitzien dan u in werkelijkheid bent. Bij een onderooglidcorrectie verplaatst of verwijdert de plastisch chirurg de overtollige hoeveelheden vet en huid, zodat u er jonger en frisser uitziet.

Klik hier voor de behandeling en voor meer informatie.

4. Fillers

Veroudering van het gezicht gaat ook gepaard met verlies van volume en vermindering van elasticiteit van de huid.  Door het opvullen met behulp van fillers van de lippen, rimpels en plooien, kunnen de oorspronkelijke contouren worden teruggebracht.

Klik hier voor de behandeling en voor meer informatie.

Heeft u nog tips voor wallen of donkere kringen te voorkomen of tegen te gaan, laat het ons weten en plaats hieronder uw reactie!

Bauland Kliniek onderooglidcorectie wallen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *