Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Waarom lachen zo goed voor je is

waarom lachen zo goed voor je is

geestelijke gezondheid Gezondheid lachen smile

Waarom lachen zo goed voor je is

Door beheerder • 1 May 2017

Lig je vaak in een deuk? Dan heb je waarschijnlijk een goede gezondheid; Wetenschappers hebben aangetoond dat lachen goed werkt tegen allerlei kwalen. Bovendien leven lachers langer, én gelukkiger. Maar wat is er zo bijzonder aan een lachbui? En wat kan je doen om zelf meer te lachen? Je leest het hieronder:
waarom lachen zo goed voor je is
Vrienden die je aan het lachen maken, zijn ook nog eens goed voor je gezondheid

Iets bijzonders
Uit recente onderzoeken blijkt dat lachen onder andere goed is voor je immuunsysteem, hart, bloedsuikerspiegel en gewicht. Toch staan medische wetenschappers voor een raadsel: want wat gebeurt er precies als je lacht? Natuurlijk komen er wat prettige stofjes vrij in je hersenen, die ervoor zorgen dat je ‘lachstuipen’ krijgt. Maar de oorzaak van een goede lachbui is voor ieder mens op ieder moment verschillend. Dat maakt lachen voor de huidige wetenschap tot iets heel bijzonders.

waarom lachen zo gezond is
Lachen is natuurlijk: apen doen het ook!

Loslaten
En bijzonder is het inderdaad, ook omdat lachen al eeuwenlang wordt beschouwd als een teken dat je in staat bent om stress en negatieve ervaringen los te laten. Met andere woorden: Lachen is een soort ‘schoonmaakbeurt van de geest’. Andere emoties, zoals huilen, werken net zo. En ze zijn net zo gezond. Maar lang niet zo leuk…


Lachen is, net als huilen, een ontlading van stress, wat erg goed voor je is

Méér lachen

Reden genoeg dus, om méér te lachen. Uit onderzoek blijkt dat je dat het beste kan doen door een vertrouwde omgeving op te zoeken, zoals vrienden of familie: daar gebeurt het vaak vanzelf. Wat je ook kan doen, is vaker met mensen afspreken die je aan het lachen maken. Daarnaast helpt het om een geestig boek te lezen, of naar comedies en cabaret te kijken. En het grappige is… als je méér lacht, dan lacht de wereld met je mee.

geestelijke gezondheid Gezondheid lachen smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *