Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20 (lokaal tarief)

06-82761790

Home > Verkeerde BH-maat?

Verkeerde BH-maat?

borstlift borstvergroting borstverkleining verkeerde bh maat


Verkeerde BH-maat?

Door Anke Kerkhof • 6 July 2015

Vrouwen dragen massaal de verkeerde BH-maat.

Ruim 70% van de vrouwen heeft een verkeerde maat BH aan en heeft zich nog nooit laten opmeten! Borsten die niet goed ondersteund worden verliezen vaak snel hun vorm en stevigheid. Het dragen van een verkeerde BH kan bovendien lichamelijke klachten met zich meebrengen. Denk dan aan schouder- en rugklachten.

Waar gaat het mis?

Waar gaan we dan de mist in? De meest verkochte BH maat in Nederland is 75B. Vrouwen kopen massaal een te kleine cup met een te grote omvang, want de meest voorkomende maat is 70C.
Hoe komt dat dan?
We denken dat een letter  in het alfabelt ook meteen grotere borsten betekent. Maar het gaat in werkelijkheid om de verhouding en de breedte van de borst. Een dame met een 90D heeft grotere borsten dan een vrouw met een 65G!

BH-maat

Waar moeten we dan wel op letten?

Ga naar een speciaalzaak die ook grotere maten verkoopt en laat je daar adviseren, zij weten vaak veel van maatvoering ook als je kleinere borsten hebt. Ook zelf kun je een aantal regels toepassen, hieronder een aantal tips.

6 tips voor het kopen van de juiste BH-maat.

1. Koop je BH altijd op het wijdste haakje. Zit hij ook fijn op het strakste haakje? Dan heb je een kleinere omvang nodig, en daarmee een grotere cup.

2. De steun komt voor 90% uit de band. Gebruik niet de schouderbandjes om de borsten hoog te houden, als je na een het dragen rode striemen op je schouders hebt staan, dan is de maat niet goed. De omvang zal dus te wijd zijn en de cup te klein.

3. De beugels moeten de borst helemaal omsluiten, zeker als je nog borstvoeding geeft. De beugel zit dus onder de arm richting de oksel. De beugels horen middenvoor tegen je lijf aan te zitten.

4. Als je een goede BH aan hebt zie je bij het dragen van een strak shirt nooit bubbeltjes die boven de BH uitkomen. Dan heb je gegarandeerd een te kleine cup aan.

5. De rugband moet in een rechte lijn rond je lijf lopen. Zit hij aan de achterkant hoger? Dan draag je een te grote omvang, en daarmee een te kleine cup.

6. Bij twijfel? Kies voor een grotere cup en een kleinere omvang. Dit is de meest voorkomende fout die vouwen maken bij het kopen van een BH.

Neem deze tips ter harte de volgende keer als je op zoek gaat naar een nieuwe BH!

bron: nu.nl

borstlift borstvergroting borstverkleining verkeerde bh maat