Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Top 5 voeding voor een gezonde huid!

gezonde voeding huid voeding voor de huid

Top 5 voeding voor een gezonde huid!

Door Anouk • 22 November 2016

Een magisch ingrediënt dat er voor zorgt dat je er eeuwig jong, rimpelloos en feillos uitziet? Helaas, dat is er niet! Maar door de juiste voeding te eten en drinken kun je je huid wel degelijk een handje helpen.

Wij delen een top vijf voeding voor een gezonde huid

1.Eieren
Het zogenaamde vitamine B-complex is onmisbaar voor onze huid en ons haar. Het bestaat uit acht vitamines! Waaronder: B2, B3 en B8. Deze zijn belangrijk voor een gezonde huid. Melkproducten, fruit, groente, eieren en brood leveren veel vitamine B2. B3 vind je voornamelijk in vlees en vis en B8 in noten pinda’s en eieren.

4.Chocolade
Chocolade is goed voor de huid en tegen rimpels. Twee uur nadat je een dosis cacao hebt ingenomen verdubbelt de hoeveelheid zuurstof die het bloed naar je huid vervoert door de polyfenolen die in cacao zitten. Belangrijk is wel om een chocolade te kiezen de zo puur mogelijk is. Kies altijd voor een variant met meer dan 70% cacao. Dit zit namelijk vol met flavonoïden, wat hele goede antioxidanten zijn. En we houden natuurlijk van antioxidanten als we een mooie huid willen!

2.Zalm
Zalm bevat omega-3-vetzuren. Deze kunnen bijdragen aan een gezonde huid. Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat een gunstig effect hebben op eczeem en allergieën. Ook een droge huid kan er baat bij hebben. De Gezondheidsraad adviseert om twee keer per week vis op tafel te zetten, waarvan minstens een keer een vette soort, zoals makreel, zalm, paling, haring, sardines en forel.

3.Water
Van water drinken krijg je een stralende huid! Toch? Het blijkt dat dit niet helemaal waar is. Er is (nog) geen bewijs dat water je huid vanuit binnen kan hydrateren. Wel is het belangrijk om voldoende water te drinken. Wanneer je uitdroogt wordt je huid minder elastisch en daardoor slapper. Voldoende water drinken (1,5 tot 2 liter per dag) is belangrijk!

5.Avocado’s
De avocado wordt ook wel de meest voedzame vrucht ter wereld genoemd. Terecht als je het ons vraagt! De vezels, goede vetten en vitamine E in Avocado zijn oppeppers voor je huid. Ze hydrateren en beschermen ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Eet een halve avocado tijdens de lunch op een rijstwafel met kipfilet en wat tomaat of maak er eens een gezichtsmasker van!

Welke voeding gebruiken jullie om een gezonde huid te behouden?

gezonde voeding huid voeding voor de huid