Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20 (lokaal tarief)

06-82761790

Home > Patiëntervaring met een borstverkleining

Patiëntervaring met een borstverkleining

borstcorrecties borstverkleining patiëntervaring


Patiëntervaring met een borstverkleining

Door Anouk • 1 September 2015

Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen voor een borstverkleining kiezen. Sommige vrouwen willen dat de borsten meer in verhouding zijn met de rest van het lichaam, andere vrouwen hebben te maken met veel lichamelijke klachten door té grote borsten en willen daarom niets liever dan een kleinere cupmaat. Bij Bauland Kliniek voeren we met enige regelmaat een operatie uit voor een borstverkleining. We zien mensen met een glimlach weggaan en horen vaak terug dat ze de keuze veel eerder hadden moeten maken.

De komende maand kunt u twee verhalen lezen over Patiëntervaring met een borstverkleining, er wordt verteld over hun ervaring met een borstverkleining. Vandaag is Milou aan het woord:

Waarom heeft u de borstverkleining uit laten voeren?

Ik had zowel fysiek als psychisch last van de omvang van mijn borsten.Fysiek waren het vooral mijn rug- en nekspieren waar ik pijn kreeg. Op een gegeven moment kon ik niet normaal functioneren zonder paracetamol. Voordat ik geopereerd werd, nam ik per dag 6 paracetamol in.

Ook ademhalen werd een groot probleem. Naar een pretpark gaan en ingesnoerd worden in een attractie bracht ook veel ademnood teweeg. Tijdens het uitgaan en zelfs het ‘gewoon’ over straat lopen ging gepaard met veel gefluit, gefluister of zelfs asociaal geroep van verschillende mensen (niet alleen mannen). Ik kreeg vragen van verschillende mensen. Of ik van aandacht hield, of ik ze had laten vergroten en waar, of ik wist hoe groot ze waren en hoe ik kleding kocht met die belachelijke maat. Het ergste vond ik de mannen die in de bushalte of op straat gewoon bijna in je boezem stonden te kijken.

Heeft u lang getwijfeld om de operatie uit te laten voeren?

Ik heb er heel lang over gesproken en gepraat voordat ik een beslissing heb genomen. Een vriendin van mij heeft hetzelfde ondergaan en daar kon ik veel vragen aan stellen en informatie vandaan halen. In totaal heb ik er een jaar over gedaan voordat ik de beslissing heb genomen.

Dit kwam door de fysieke pijn die ik kreeg tijdens het werk en zelfs door gewoon een wandeling maken of een hele dag luieren. Tijdens het introductie gesprek met de chirurg werd mijn gewicht, mijn BMI en mijn lengte opgeschreven en gekeken of mijn cupmaat correspondeert met al het vorige.

Ik gaf ook aan dat ik negen kilo was afgevallen maar dat mijn cupmaat een maat groter was geworden. Nadat het gesprek had plaatsgevonden en alles was verteld en opgeschreven, kreeg ik vrij snel bericht dat mijn operatie helemaal vergoed werd.

Wat vindt u van het resultaat?

Meteen na de operatie, toen ik weer terug was op mijn kamer, merkte ik al verschil. Mijn nek was niet meer stijf, ik kon gewoon ademhalen en ik voelde me beter.

Ik kan nu gewoon werken, bukken, tillen en ademhalen zonder pijnstillers of mijn bh omhoog te houden als ik ademnood had. Wat ik vooral heerlijk vind is het dragen van kleding. Ik kan nu strapless topjes of jurken aan zonder dat alles afzakt. Qua prijs scheelt het veel. Vooral bikini’s en bh’s.

Door het smeren van zalf en bio oil is er bijna geen litteken meer zichtbaar. De chirurg heeft prachtig resultaat geleverd. Ik ben heel blij met het resultaat.

Bent u gelukkiger geworden na de operatie?

Ja, ik voel me beter en veel gelukkiger na de operatie. Vooral omdat ik kon gaan sporten. Ik hield vroeger altijd van atletiek en hardlopen. Maar door de grootte van mijn borsten kon ik dat nooit lang volhouden. Nu ben ik lid bij een bootcamp vereniging en loop ik twee keer per week hard.

Zou u anderen een borstverkleining aanraden?

Als ze de klachten hebben die ikzelf ook had door de grootte van mijn borsten, dan zou ik het aanraden. Het is niet iets wat je zomaar doet. Ik heb zelf heel veel onderzoek gedaan. Dat is iets wat je, in mijn ogen, zelf moet doen. Dat houdt in:

– Ga ik naar een ziekenhuis of privékliniek?
– Wordt de operatie vergoed of gaat het van mijn eigen risico?
– Wat gebeurt er tijdens de operatie/ welke methode gebruiken ze?
– Wat is de nazorg van het ziekenhuis/ privékliniek?
– Wat mag ik allemaal wel en niet doen na de operatie?
– Zijn er complicaties waar ik rekening mee moet houden ( maakt niet uit hoe klein).
– Is er een kans dat ze terug groeien?

Voor degene die er over denken om een borstverkleining te doen, doe je onderzoek. Ga naar vriendinnen, familieleden of op internet in een forum als je vragen hebt. Maak een afspraak bij de huisarts en vertel je verhaal. Het is voor mij een achtbaan aan ervaringen en emoties geweest. Maar één ding is zeker: het was het allemaal waard.

Dankjewel Milou voor je openhartigheid. We vinden het ontzettend fijn te horen dat het je allemaal waard is geweest en dat je je nu een stuk beter voelt dan voorheen.

Foto bron: 1

borstcorrecties borstverkleining patiëntervaring