Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Patiëntervaring met een borstverkleining

borstverkleining Patiëntervaring met een borstverkleining

Patiëntervaring met een borstverkleining

Door Anouk • 14 September 2015

Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen voor een borstverkleining kiezen. Sommige vrouwen willen dat de borsten meer in verhouding zijn met de rest van het lichaam, andere vrouwen hebben te maken met veel lichamelijke klachten door té grote borsten en willen daarom niets liever dan een kleinere cupmaat. Bij Bauland Kliniek voeren we met enige regelmaat een operatie uit voor een borstverkleining. We zien mensen met een glimlach weggaan en horen vaak terug dat ze de keuze veel eerder hadden moeten maken.

Deze maand kunt u twee verhalen lezen over een Patiëntervaring met een borstverkleining, er wordt verteld over hun ervaring met een borstverkleining. Vandaag is Maria aan het woord:

Waarom heeft u de borstverkleining uit laten voeren?

Mijn borsten waren erg zwaar. Daardoor werden ze een enorme belasting voor mijn nek en rug. Ik merkte elke dag dat de pijn erger werd en soms zodanig dat ‘iets doen’ moeizaam ging.

Heeft u lang getwijfeld om de operatie uit te laten voeren?

Ja, ik heb veel te lang gewacht. Veel reacties van anderen waren: gezonde borsten, het is natuur, dus laat ze zo. Deze reacties zetten je aan het denken en beïnvloeden je eigen keuze.

Daarnaast moest ik van de dokter eerst twintig kilo afvallen voor ik de operatie mocht ondergaan. Die twintig kilo afvallen lukte me helaas niet zo snel en daarom werd de operatie uitgesteld.

Wat vindt u van het resultaat?

Ik vind het resultaat prachtig, helemaal geweldig. Ik ben na deze operatie ook veel afgevallen, dus ook wat dat betreft is het heel erg fijn.

Bent u gelukkiger geworden na de operatie?

Ja, dat ben ik inderdaad! Ik heb geen rug en weinig nekklachten. Ik kom goed vooruit en voel en ben een normaal mensen. Door grote borsten heb je echt enorme beperkingen, die heb ik nu niet meer.

Zou u het anderen aanraden?

Ik zou het aan ander zeker aanraden. En daarbij… niet zo lang wachten als dat ik heb gedaan. Gewoon naar de dokter gaan en de stap nemen. Het verrijkt je leven op heel veel verschillende manier. En mijn dank daarvoor is nog altijd groot.

Maria, wij willen je hartelijk bedanken voor het beantwoorden van deze vragen. We vinden het erg fijn dat u leven een hele positieve draai heeft gekregen na de operatie.

borstverkleining Patiëntervaring met een borstverkleining

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *