Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20 (lokaal tarief)

06-82761790

Home > 6 tips voor je onderkin

6 tips voor je onderkin


6 tips voor je onderkin

Door sanavisie • 15 December 2014

Een onderkin, of dubbele kin,het kan te maken hebben met overgewicht. Toch zijn er ook slanke mensen die last hebben van een onderkin. Dat wordt bepaald door de vorm van de kaak en de hals. Ook oudere mensen hebben vaker last van een onderkin omdat de huid op latere leeftijd de elasticiteit gaat verliezen. Gelukkig kun je er zelf wel wat aan doen. Wij hebben de volgende tips voor je.

1. Afvallen
Als je een paar kilo afvalt dan verdwijnt je dubbele kin vanzelf, of het wordt in ieder geval minder. Beweeg regelmatig en eet gezond.

2. Ander kapsel
Onderschat de kracht van een kapsel niet. Ook met het ‘juiste kapsel’ kun je namelijk je onderkin verdoezelen. Laat je hierbij adviseren door de kapper. Zo zijn haarlengtes ter hoogte van het kin geen aanraders, net als het opsteken van het haar.

3. Crème
Alhoewel je er geen wonderen van moet verwachten kan het smeren met een verstevigende crème ook wat verbetering geven.

4. Kauwgom
geen zin in deze oefeningen? wat ook helpt: de hele dag kauwen op kauwgom. De spieren in je hals en kin worden namelijk flink aan het werk gezet.

5. Oefeningen
Door middel van oefeningen kun je de spieren in je hals verstevigen zodat je kaaklijn wat strakker wordt.

Oefening 1
Leg (staande) je hoofd zo ver mogelijk in je nek, steek je onderkaak iets naar voren en doe dan ca. 25 keer je mond stevig dicht. Je voelt de spieren onder je kin dan vanzelf aanspannen.

Oefening 2
Slinger je hoofd achterlangs van rechts naar links en andersom. Doe dit 15 keer. Doe hetzelfde, maar nu voorlangs. Hierdoor zal je nek soepeler en sterke worden en de rimpels in je nek verminderen.

Oefening 3
Door overdreven  ‘o’ ‘a’ ‘i’ te zeggen train je je spieren. Kijk maar eens in de spiegel als je dit doet en zie wat er gebeurt.

6. Liposuctie
Mensen kunnen op hun streefgewicht zijn, of zeer dicht in de buurt daarvan en toch last hebben van plaatselijke vetophopingen, Liposuctie kan hiervoor een oplossing zijn. Vaak betreft het vetophopingen die ook met een dieet of met regelmatige sportactiviteiten niet willen verdwijnen. Indien uw lichaamscontouren niet voldoen aan uw lichaamsbeeld kan liposuctie uitkomst bieden.

Klik hier voor meer informatie over liposuctie en voor de behandeling of als u nog meer tips heeft plaats hieronder uw reactie!