Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20 (lokaal tarief)

06-82761790

Home > Liposuctie, wat is dat?

Liposuctie, wat is dat?

liposuctie


Liposuctie, wat is dat?

Door Anouk • 6 August 2015

Liposuctie zorgt voor de verwijdering van vet op ongewenste plaatsen op het lichaam. Soms komt vet op plaatsen te zitten waar het niet hoort, of waar u zich niet prettig bij voelt. Deze vetophopingen staan niet altijd in verhouding met de lichaamsbouw. En daarom kiezen steeds meer vrouwen ervoor daar iets aan te laten doen: Liposuctie.

liposculpture

Waar bevindt het ongewenste vet zich?

De plekken waar het vet zich bij vrouwen het snelst zal opstapelen zijn de volgende: rond de heupen, bovenbenen, bovenarmen en de buik. Bij mannen zit het vet vaak: rond de maag- en halsstreek en de buik. Maar ook knieën, gezicht, rug, billen en enkels zijn plekken waar het vet zich graag opstapelt en lastig weg laat halen.

Hoe werkt Liposuctie?

De letterlijke vertaling van Liposuctie is: Het wegzuigen van vet. Liposuctie is een operatie die bij de plastische behandelingen het meest wordt uitgevoerd. Door de intrede van de vernieuwde wijze van Liposuctie, ook wel: Tumescent Liposculpture genoemd, is het verwijderen van ongewenst vet eenvoudiger geworden.

Liposuctie betekent letterlijk: het wegzuigen van vet. Het is één van de meest voorkomende plastisch chirurgische behandelingen. Liposuctie vindt bij Bauland Kliniek plaats in een dagbehandeling onder algehele narcose of met een plaatselijke verdoving. Afhankelijk van het te behandelen gebied.

Vervolgens worden op uw lichaam plaatsen gemarkeerd waar zich demeeste vetophopingen bevinden. De plekken die worden behandeld worden via kleine sneetjes in de huidlijnen ingespoten met een speciale vloeistof zodat het vet vloeibaar wordt. Door middel van kleine zuigbuisjes wordt het overtollige vetweefsel verwijderd. Door deze nieuwe methode van liposuctie (Sculpture) kan de chirurg tijdens de ingreep de dikte van het vetweefsel meten en nauwkeurig het vervolg van de behandeling plannen. Als er voldoende vetweefsel is verwijderd, worden de kleine sneetjes met enkele hechtingen gesloten.

Meer weten over Liposuctie?

Wilt u meer weten over de kosten van deze behandeling, de periode na de behandeling en hoe u kunt zorgen dat alles sneller herstelt na een liposuctie behandeling? Kijk dan eens op deze pagina.

liposuctie