Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20 (lokaal tarief)

06-82761790

Home > Herstel na een borstverkleining

Herstel na een borstverkleining

borstlift borstverkleining herstel na borstverkleining klachten borstverkleining mamareductie


Herstel na een borstverkleining

Door Anke Kerkhof • 1 September 2015

Te grote borsten kunnen allerlei klachten geven zoals pijn in de rug, nek en schouders. Daarnaast kunnen grote borsten ook belemmerend zijn in je bewegingsvrijheid zoals bij het sporten. Veel vrouwen schamen zich ook voor het hebben van te grote borsten. Dit kunnen allemaal redenen zijn voor vrouwen om een borstverkleining te ondergaan. Maar wanneer neem je nu de beslissing om deze operatie uit te laten voeren, en hoe is het herstel na zo’n borstverkleining?

Wel of geen borstverkleining?

De beslissing om wel of juist geen borstverkleining te ondergaan is voor iedereen persoonlijk. De een denkt er een paar maanden over na en laat zich opereren terwijl dit voor de ander een proces is van jaren. De meeste vrouwen plannen deze operatie op een goed tijdstip in hun leven, bijvoorbeeld na de kinderen of juist heel jong. Ook de mate waarin je klachten hebt speelt een rol bij dit beslissingsmoment. Echter zijn vrouwen na de operatie vaak meteen van de klachten af en geven massaal aan: ‘Dit had ik eerder moeten doen!’.

borstverkleining

Herstel na een borstverkleining

Wat is dan het herstel na een borstverkleining? Hoe lang moet ik mezelf ‘uitplannen’ en kan ik niet werken en wanneer mag ik weer autorijden? Dit zijn vragen waar iedereen die deze ingreep overweegt mee speelt. Hieronder een aantal richtlijnen zoals wij deze adviseren na een borstverkleining.

  • Wij adviseren een sport BH te dragen tot 4 weken na de operatie, dag en nacht.
  • Probeer de eerst twee weken na de operatie niet te bukken, zwaar tillen, hoesten en te rekken of strekken.
  • Twee weken na de operatie mag u kleinere werkzaamheden weer hervatten.
  • Vier weken na de operatie mag u beginnen met sporten en uw normale werkzaamheden uitvoeren.
  • Indien u zichzelf daartoe in staat acht, mag u vanaf 4 weken na de operatie weer autorijden.

Meer informatie over een borstverkleining?

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over een borstverkleining, of ben je nu op het tijdstip in je leven dat je daadwerkelijk deze ingreep wil laten uitvoeren? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Dat kan telefonisch op (0485) 460620 of via ons contactformulier.

Graag tot ziens!

borstlift borstverkleining herstel na borstverkleining klachten borstverkleining mamareductie