Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20 (lokaal tarief)

06-82761790

Home > Een dag uit het leven van …

Een dag uit het leven van …

Bauland Kliniek borstvergroting borstverkleining doktersassistente een dag uit het leven van Ooglidcorrectie spreekuur


Een dag uit het leven van …

Door Gwenn Ebbenn • 29 July 2014

Een dag uit het leven van Gwenn Ebbenn, doktersassistente bij Bauland Kliniek

Mijn naam is Gwenn en ik ben doktersassistente bij Bauland Kliniek, samen met mijn collega’s zorgen we er iedere dag voor dat iedereen zich van begin tot eind op zijn of haar gemak voelt bij Bauland Kliniek,

dit maakt deze baan zo aantrekkelijk en leuk!

Als jullie nieuwsgierig zijn naar hoe mijn dag eruit ziet, lees dan mijn verhaal!

Het eerste wat ik meestal doe als ik op het werk kom is een lekker kopje thee inschenken, indien ik spreekuur heb met een van onze plastisch chirurgen zorg ik er samen met mijn collega doktersassistente voor dat alles word opgestart en klaar gezet. Meestal heb ik de dag daarvoor al bekeken welke cliënten er op het spreekuur staan. Als er een cliënt tussen staat die ik eerder gezien heb geef ik dit door aan mijn collega zodat ik deze cliënt vandaag weer kan zien.

Als de plastisch chirurg ook gearriveerd is roep ik de eerste cliënt binnen. Vandaag hebben we een afwisselend spreekuur met veel verschillende controles en behandelingen.

De eerste cliënt komt voor informatie voor een bovenooglidcorrectie, tijdens het afnemen van de anamnese geeft ze aan enorm veel last te hebben met autorijden in de avonduren, haar oogleden voelen zwaar aan en ze ziet hierdoor minder. Ik laat een presentatie zien waardoor de behandeling van begin tot einde duidelijk word voor haar. als er geen vragen meer zijn ga ik naar de andere ruimte waar Stijn Bauland zit, in het kort vertel ik wat de wensen zijn van mevrouw en belangrijke medische zaken.  Als Stijn Bauland lichamelijk onderzoek verricht bij mevrouw zegt hij uiteindelijk ‘u bent een goede kandidaat voor een bovenooglidcorrectie’. Als laatste regel ik een operatiedatum met mevrouw, en geef ik alle benodigde informatie mee.

Later die ochtend ben ik een intake gesprek aan het doen met een wat jongere dame, ze wil graag informatie voor een borstvergroting. Bij het afnemen van haar anamnese word me al snel duidelijk waarom ze deze operatie graag wil,

ik begrijp haar probleem waar ze al jaren mee rond loopt.

Tijdens de presentatie worden al haar vragen beantwoord en als Stijn Bauland later die ochtend naar haar verhaal geluisterd heeft en heeft gekeken welke prothese mogelijk is voor haar lichaam, ga ik met haar ‘passen’. Hierbij krijgt ze een beeld welke grootte het mooiste is bij haar lichaam. Ze wil een natuurlijke borstvergroting en dat het mooi bij haar lichaam past. Uiteindelijk zijn zowel Stijn als mevrouw het eens welke maat het moet worden, de operatie word in de zomervakantie gepland omdat ze dan vrij kan krijgen met haar werk.

Diezelfde dag in de middag zit er nog een  dame in de spreekkamer, ze wil graag van haar rug-nek-schouder klachten af. Fysiotherapie helpt niet. Haar drempel om een operatieve ingreep aan haar borsten te laten doen is groot. Haar gedachte is: waarom zou ik in een gezond lichaam gaan snijden? Na de presentatie is ze ervan overtuigd dat dit toch de oplossing is voor haar lichamelijke klachten. Als ook Stijn Bauland haar onderzocht heeft en deze mening deelt gaan we een operatiedatum zoeken. Ik bel naar mijn collega doktersassistente die boven op kantoor zit, ze kijkt in de planning of er nog op korte termijn nog een gaatje is om de operatie te plannen. Mevrouw heeft de stap nu gezet en wil daarom ook zo snel mogelijk geopereerd worden. Gelukkig kan de operatie volgende week al gepland worden. Als ik via mijn computer een aanvraag heb gedaan bij haar zorgverzekering en direct een goedkeuring heb ontvangen staat niets haar meer in de weg! In totaal heb ik vandaag ongeveer 10 cliënten gezien, zowel controle als nieuwe patiënten.

Het geeft een me een goed gevoel als cliënten uiteindelijk zo tevreden de kliniek verlaten, ze zeggen vaak: dit had ik veel eerder moeten doen.

Dit was een kleine indruk van mijn werkzaamheden als doktersassistente bij Bauland Kliniek, en nu weer lekker huis naar mijn vriend en zoontje.

Bauland Kliniek borstvergroting borstverkleining doktersassistente een dag uit het leven van Ooglidcorrectie spreekuur