Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Dit zijn de doktersrecepten van de toekomst (en geloof me, je wordt er blij van!)

de toekomst gezond eten mindset Quality of life

Dit zijn de doktersrecepten van de toekomst (en geloof me, je wordt er blij van!)

Door beheerder • 16 May 2017

Heb je pijn in je nek? Neem een paracetamol. Last van depressie? Of diabetes type 2? Dan krijg je een doos met pillen. Het lijkt zo simpel… Toch heeft een grote groep artsen steeds meer moeite met het constant voorschrijven van medicijnen. Wetenschappelijk onderzoek laat namelijk zien, dat er genoeg alternatieven zijn, die minstens net zo goed helpen. Bovendien zijn ze nog veel leuker ook!


Een doktersrecept voor in de keuken, in plaats van voor de apotheek!

Eten voor diabeten
In het recente tv-programma ‘Hoe word ik 100?’ leerde een aantal mensen met diabetes type 2 om koolhydraatarm te koken. Hun doktoren stonden versteld van het resultaat: de helft van hun medicijnen was niet meer nodig. Dit heeft een kleine revolutie teweeggebracht in de wereld van de huisartsen: Steeds meer doktoren willen eerst een goed voedingsadvies voorschrijven. Met andere woorden: met een doktersrecept ga je straks naar je keuken, in plaats van naar de apotheek.

dit zijn de doktersrecepten van de toekomst
Sporten zoals zwemmen werken vaak minstens net zo goed als medicijn

Hardlopen voor hartpatiënten
Maar niet alleen in Nederland staat een ommekeer voor de deur: Zelfs in Frankrijk, waar bijna elke patiënt standaard pijnstillers en antibiotica krijgt van zijn dokter, is iets wonderbaarlijks aan de hand: Een groep artsen in de buurt van Biarritz schrijft sinds kort diverse sporten voor bij diverse chronische ziekten, en de resultaten zijn verbluffend: Sommige patiënten zijn geheel genezen, en de zorgkosten zijn veel lager dan met medicijnen.


Het lijkt erop dat deze uitspraak (uit 1914) eindelijk werkelijkheid wordt

Méér Quality of Life
Deze nieuwe ontwikkelingen laten zien, dat je – in tegenstelling tot wat vele doktoren nu nog denken – niet altijd medicijnen nodig hebt om beter te worden. Daarnaast is ‘gezond worden, zijn en blijven’ vaak makkelijker dan je denkt: Met de juiste voeding, beweging en mindset kun je veel ziekteprocessen omkeren, en – misschien nog wel belangrijker: voorkomen dat je ziek wordt. Met andere woorden: zorgen voor een goede ‘Quality of Life’ is de beste manier om te genieten van een goede, en misschien wel optimale gezondheid. Houd onze blog daarom goed in de gaten (en wellicht kun je hem ook eens aan je dokter doorsturen…)

de toekomst gezond eten mindset Quality of life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *