Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20 (lokaal tarief)

06-82761790

Home > Borstcorrectie; dezelfde dag weer naar huis

Borstcorrectie; dezelfde dag weer naar huis

borstcorrecties borstlift borstreconstructie borstvergroting borstverkleining


Borstcorrectie; dezelfde dag weer naar huis

Door Stijn Bauland • 24 September 2015

Na een borstcorrectie kun je bij Bauland Kliniek gewoon dezelfde dag naar huis. Dat is best bijzonder want in de meeste ziekenhuizen moet je één of meerdere nachten opgenomen blijven na een borstverkleining, borstvergroting of een borstreconstructie. In dit blog wil ik je uitleggen hoe we dat doen.

Andere manier van pijnstilling: we beginnen al voor de operatie

Al voor we met de operatie beginnen krijg je van ons pijnstilling. Dat lijkt misschien niet logisch, maar dat is het wel. Dit zorgt er namelijk voor dat er in totaal minder pijnstilling gegeven hoeft te worden, omdat we pijntjes in de kiem kunnen smoren. Bovendien laten we tijdens langwerkende plaatselijke verdoving achter zodat je nog sneller op gang komt.

Onze manier van narcose geven: kortwerkende narcose middelen

Onze anesthesiologen gebruiken alleen middelen die zo kort mogelijk en zo precies mogelijk werken. Hierdoor ben je al heel snel na de operatie wakker en is de kans op bijwerkingen het kleinst.

Onze manier van opereren: kleinere littekens

Door moderne inzichten bij het opereren, kunnen we gebruik maken van kleinere incisies. Daardoor is het wondoppervlak kleiner. Hierdoor is de belasting voor je lichaam minder en herstel je sneller.

We hebben een bloedhekel aan misselijkheid

We willen altijd precies weten of je bij een eerdere operatie ooit misselijk bent geweest, of dat je sowieso snel misselijk bent. We hebben namelijk een hekel aan misselijkheid. Net zoals met pijnstilling beginnen we al met het bestrijden van misselijkheid voordat deze op kan treden. We zitten er bovenop.

Geen drains na een borstcorrectie!

Uit modern wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat drains geen toegevoegde waarde hebben voor de kans op complicaties. In Bauland Kliniek laten we dan ook geen drains achter na een borstcorrectie. Dat is fijn want een drain zit in de weg en kan pijnlijk zijn, met name bij het uithalen van de drain.

Een passende beha vinden na de borstcorrectie? Niet nodig want die krijg je van ons

Goede ondersteuning na de operatie is van belang voor een voorspoedige genezing. Dat is de reden dat we in Bauland Kliniek besloten hebben om al onze patiënten op onze kosten een zo goed mogelijk passende ondersteunende beha mee te geven. Dat scheelt jou weer een kopzorg!

borstcorrectie

De menselijke factor

Bij Bauland Kliniek vinden we een borstoperatie een life event. Daarom hebben we veel meer aandacht voor je dan in een ziekenhuis mogelijk is. Direct na de operatie staan er lieve professionals aan je zij die volledig gespecialiseerd zijn in de opvang na deze operatie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt telkens weer dat aandacht en positieve benadering enorm nuttig zijn bij het postoperatief herstel.

Oefening baart kunst

Dit is wat wij doen. Al jaren specialiseren wij ons in vrouwen die een borstcorrectie overwegen (of mannen die last hebben van borstvorming!). Wij weten als geen ander welke twijfels er soms spelen in het traject voorafgaande aan de operatie en welke vragen er op zullen komen na de operatie. Niet voor niets was Bauland Kliniek de eerste kliniek waar de zorgverzekeraars een borstreconstructie vergoeden en niet voor niets heeft Bauland Kliniek de hoogste patiënttevredenheid in de plastische chirurgie behaald in 2013, 2014 en 2015.

Tot slot

Natuurlijk is er wel de mogelijkheid om te overnachten na deze operatie. Bauland Kliniek werkt nauw samen met ViaSana, een gespecialiseerde kliniek voor orthopedische ingrepen. ViaSana heeft een hoogwaardige verpleegafdeling waar het mogelijk is om te verblijven na de operatie.

borstcorrecties borstlift borstreconstructie borstvergroting borstverkleining