Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20 (lokaal tarief)

Home > Behandelingen > Quality-of-life > Coaching stoppen met roken

Coaching stoppen met roken

De meeste rokers zouden graag willen stoppen met roken, toch lukt het maar een klein percentage om definitief van het roken af te blijven. Onze gecertificeerde coach Gwenn kan u helpen op de stoppoging wél te laten slagen. De behandeling is in samenwerking met Medipro, een bedrijf gespecialiseerd in stoppen-met-rokenzorg!

 

Meer kans met goede begeleiding

Mensen die gewoon stoppen met roken zonder begeleiding of hulpmiddelen, hebben doorgaans een kans van rond de 3% tot 5% dat hun stoppoging lukt. Het gebruik van hulpmidddelen als nicotoinepleisters verhoogt de kans op succes al flink, maar de beste kans geeft de combinatie van professionele begeleiding én het gebruik van hulpmiddelen/medicatie. De effectiviteit (gemeten na 12 maanden) stijgt tot 30 à 40%!

Begeleiding voor iedereen die wil stoppen

Iedereen die wilt stoppen met roken kan begeleiding krijgen bij Bauland Kliniek! Indien u voor een ingreep bij Bauland Kliniek kiest, nemen wij als medisch team alle maatregelen in acht om uw behandeling veilig en ongecompliceerd te laten verlopen. Indien u in de periode rondom uw ingreep rookt, dan verhoogt u hiermee de kans op complicaties. Een goede wondgenezing is van groot belang bij het voorkomen van infecties en wondgenezingsstoornissen. Door het roken krijgt de huid en wond minder zuurstof en herstelt de huid minder snel na een ingreep. De kans op infecties en wondgenezingsstoornissen neemt aanzienlijk toe indien je rookt. Roken en slijmvorming irriteert de luchtwegen. De beademingstube tijdens algehele narcose kan verstopt raken door slijm dat los gaat zitten tijdens de beademing. Door ruim voor de operatie te stoppen met roken neemt het risico op complicaties tijdens beademing af.

Bent u bereid te veranderen? Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking!

In vier persoonlijke gesprekken stem ik mijn begeleiding af op jouw persoonlijke situatie. Samen kiezen we een geschikte stopdatum wanneer jij er aan toe bent. In deze vier gesprekken komen onder andere de  volgende onderwerpen aan bod:
  • de voor en nadelen van roken en het stoppen met roken
  • uw motivatie
  • hulpmiddelen bij stoppen met roken (in samenwerking met verslavingsarts van Medipro)
  • hoe om te gaan met ontwennings-verschijnselen en andere moeilijke situaties
  • hoe blijft u gestopt op de lange termijn
  • hoe om te gaan met eventuele gewichtstoename
  • tips en adviezen
  Wilt u meer informatie of alvast een afspraak maken met onze coach? Dan kunt u een mail sturen naar: g.ebbenn@baulandkliniek.nl

Het traject

Na het invullen van wat vragen over uw rookgedrag en gezondheid, hebt u vier gesprekken van 30 minuten met onze stoppen-met-rokencoach Gwenn Ebbenn in Bauland Kliniek. Is Mill te ver rijden voor u? Wij bieden ook telefonische coaching aan. Op deze manier hoeft u niet naar Mill te rijden, maar vinden alle gesprekken plaats via de telefoon.

Durft u de stap te zetten naar een rookvrij leven?

De de deur uit kunnen zonder die sigaret? Sinds ik in 2012 werkzaam ben als doktersassistente en consulente bij Bauland Kliniek en in mijn directe omgeving heb ik veel patiënten gezien die roken, en hier graag vanaf zouden willen. Ze geven aan dat de sigaret hun leven bepaald en beïnvloed. Nadat de plastisch chirurg het advies geeft om te stoppen met roken (voor een operatie) hoor ik vaak dat patiënten aangeven dit al eens geprobeerd te hebben en dit niet gelukt is, het is dan soms lastig om het nogmaals te proberen. Ik wilde hier iets mee doen! Vandaar dat ik mezelf als coach heb aangemeld bij Medipro, mijn certificaten behaald heb en nu sinds januari 2017 actief ben als coach bij Bauland Kliniek.

Een uitdaging

Uit onderzoek blijkt dat iedere roker overweegt om (in de toekomst) de stoppen. Er zijn veel redenen om te roken en te stoppen met roken. Het is een uitdaging om de juiste motivatie en vertrouwen naar boven te halen om te stoppen met roken.

Vergoeding vanuit het basispakket

Elke roker die wil stoppen komt eenmaal per jaar in aanmerking voor vergoeding van een stoppen-met-rokenbegeleiding én hulpmiddelen vanuit de basisverzekering. Informeer bij onze coach Gwenn voor meer informatie omtrent deze vergoeding. g.ebbenn@sanavisie.nl