Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Gezicht > Neuscorrectie

Neuscorrectie

Er bestaan verschillende redenen waarom een neuscorrectie een goede keus kan zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om functionele klachten als hoofdpijn of een verstopte neus, maar ook om problemen met de vorm van de neus. De vorm is uiteraard een zeer persoonlijk aspect en dient dan ook steeds per individu beoordeeld te worden. Let op! U komt alleen in aanmerking voor een neuscorrectie als uw neus volledig volgroeid is.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

Behandeling

Indien de ingreep onder plaatselijke verdoving mogelijk is, kunt u meteen na de operatie naar huis. De omvang van de ingreep bepaalt hoe lang de operatie duurt. Een sneetje aan de binnenzijde van de neus stelt de plastisch chirurg in staat om het neusskelet te bewerken. Soms is het nodig om een sneetje te maken in de huidbrug tussen de neusgaten. Dit geneest doorgaans onopvallend. De plastisch chirurg past het neusskelet aan, zodat dit in overeen komt met de rest van uw gezicht. Hij brengt de huid weer terug op zijn plaats en sluit de snede. Vervolgens plaatst hij tampons in de neusgaten en brengt hij een neusspalkje aan. Deze zorgt ervoor dat de neus de gewenste vorm behoudt.

Na de behandeling

In de uitslaapkamer wordt u door gediplomeerde verpleegkundigen verzorgd. Wanneer u wakker bent, wordt u door de plastisch chirurg gecontroleerd. Meestal heeft u na de operatie niet veel pijn. Een operatieve neuscorrectie geeft in het algemeen een blijvend resultaat. Het definitieve eindresultaat is pas zes tot twaalf maanden na de ingreep te zien.

Sneller herstel?

Na een operatie kan het zijn dat u last heeft van wondvochtophopingen (secundair lymfoedeem). Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Sneller herstel na de operatie kan dus bevorderd worden door een behandeling bij onze huidtherapeute. Ze kan dan door middel van massage in de vorm van manuele lymfdrainage zorgen voor een betere afvoer van het lymfevocht.

Lees hier meer over Lymfoedeem.

We raden u dan aan om na de operatie een afspraak in te plannen bij onze huidtherapeute. De behandeling bij de huidtherapeute wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.
Klik hier voor het maken van een afspraak.

Kosten van een neuscorrectie

Een neuspuntcorrectie is al mogelijk vanaf €2820,-. Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.

Foto's voor en na een neuscorrectie