Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20 (lokaal tarief)

06-82761790

Home > Behandelingen > Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is een geschikte ingreep wanneer uw buikwand slap is geworden, door gewichtsverlies of ten gevolge van één of meerdere zwangerschappen. Bij littekens van bijvoorbeeld een keizersnede of striae, kan deze ingreep ook uitkomst bieden. De buikwandcorrectie is geen middel om extra gewicht kwijt te raken. Heeft u nog een kinderwens of overweegt u een behoorlijk aantal kilo’s af te vallen, dan is het raadzaam om met onze plastisch chirurg te overleggen of een buikwandcorrectie de juiste behandeling is.

 Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

Doe de buikwandcorrectie zelftest

Welke buikwandcorrectie past er bij mijn eigen situatie? Doe hier de zelftest. 

Blog

Lees hier ons blog voor meer informatie over buikwandcorrecties.

De behandeling van een buikwandcorrectie

De operatie, die ongeveer twee uur in beslag neemt, wordt onder algehele narcose verricht. De plastisch chirurg neemt voor de behandeling nogmaals de procedure met u door en hij maakt een tekening op uw buik om het operatiegebied nauwkeurig te markeren. Vervolgens maakt hij een snede in uw onderbuik. Doorgaans is dit een horizontale snede net boven uw schaambeen en dus onder uw bikinilijn. Hoe groot deze is, hangt af van de hoeveelheid die hij moet verwijderen. Moet hij ook losse huid boven de navel verwijderen, dan plaatst de plastisch chirurg een tweede snede rondom uw navel. Hij kan dan de huid boven uw navel naar beneden halen en de overtollige hoeveelheid huid verwijderen. Uw navel wordt op zijn oorspronkelijke plaats opnieuw gehecht. Na de ingreep laat hij drains (dunne slangetjes) achter onder uw huid. Deze zorgen ervoor dat het wondvocht weg kan. Meestal kunnen ze na één dag worden verwijderd. Nog tijdens de operatie wordt een drukpak aangedaan en u verblijft 1 nacht in onze kliniek.

Pijnstilling op maat

Bauland Kliniek werkt met de nieuwste methodes van pijnbestrijding. U start al direct vóór de behandeling met pijnmedicatie. Afhankelijk van uw ingreep krijgt u een specifiek en uitgebalanceerd pakket van pijnmedicatie. Hierdoor heeft u vlak na de ingreep, maar ook de dagen daarna, zo min mogelijk hinder of pijnklachten. Dit medicatiepakket is natuurlijk bij de behandelprijs inbegrepen. Tevens wordt er, naast dit medicatiepakket, tijdens de operatie lokale verdoving achtergelaten. Beide manieren zijn erop gericht om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

Na de behandeling van een buikwandcorrectie

In de uitslaapkamer wordt u verzorgd door gediplomeerde verpleegkundigen. De plastisch chirurg controleert u zodra u wakker bent. Op de dag na de operatie kunt u uw bed enige tijd verlaten indien uw bewegingen hierbij voorzichtig zijn. Na twee weken mogen de hechtingen eruit en maakt u een afspraak voor een controle. Wij adviseren het drukpak tot zes weken na de ingreep te dragen. Lichamelijke inspanning kunt u gedurende die periode het beste achterwege laten. Wanneer u weer aan het werk kunt, hangt af van de aard van uw werkzaamheden. U kunt dit tijdens het consult met de plastisch chirurg bespreken. Meteen na de ingreep is al duidelijk te zien dat uw buik veel platter is geworden. Het eindresultaat is pas zes tot negen maanden na de operatie te beoordelen. Ondanks de flinke littekens zijn de meeste mensen heel blij met het resultaat. Een buikwandcorrectie geeft het beste resultaat als u voor de operatie op uw streefgewicht bent. Soms is het dus nodig om eerst af te vallen.

Sneller herstel

Na een operatie kan het zijn dat u last heeft van wondvochtophopingen (secundair lymfoedeem). Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Sneller herstel na de operatie kan dus bevorderd worden door een behandeling bij onze huidtherapeute. Ze kan dan door middel van massage in de vorm van manuele lymfdrainage zorgen voor een betere afvoer van het lymfevocht. Lees hier meer over Lymfoedeem. We raden u dan aan om na de operatie een afspraak in te plannen bij onze huidtherapeute. De behandeling bij de huidtherapeute wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Kosten van en buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is al mogelijk vanaf €3400,-. Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.