Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20 (lokaal tarief)

Home > Behandelingen > Borstcorrectie

Borstcorrectie

De vorm en de grootte van de borst worden bepaald door verschillende factoren, maar wordt vooral erfelijk bepaald. Heeft u lichamelijke klachten door een te grote cupmaat of zit u niet lekker in uw vel door een te kleine cupmaat? Dan kan Bauland Kliniek u uitstekend helpen met een borstcorrectie die bij u past.

 

Anatomie bij borstchirurgie

De borst bestaat uit klierweefsel, vetweefsel en huid. Onder de borst ligt de grote borstspier, de musculis pectoralis major. Deze spier ligt op de ribben en de ribspieren. De onderrand van deze spier sluit aan op de buikspieren, de bovenrand sluit aan op het sleutelbeen. Het borstklierweefsel is door middel van bindweefselschotjes gefixeerd aan de borstspier. Het klierweefsel is omgeven door onderhuids vet en ook tussen de melkkliertjes zit vetweefsel. De hoeveelheid vet varieert enorm tussen verschillende vrouwen. Bij sommige oudere vrouwen bestaat de borst zelfs geheel uit vetweefsel. Als de borst veel vetweefsel bevat, zal de grootte van de borst afhankelijker zijn van het lichaamsgewicht. Hoe meer klierweefsel de borst bevat, hoe meer de grootte van de borst afhankelijk is van hormonale veranderingen zoals pilgebruik, menstruatiecyclus en zwangerschap. De elasticiteit en stevigheid van de huid zijn belangrijk voor de vorm van de borst. Door elasticiteitsverlies, striae of het dunner worden van de huid kan de borst gaan hangen. De borst zelf bevat geen spierweefsel. Daarom is het niet mogelijk om door oefeningen grotere of stevigere borsten te krijgen. De spier waarop de borst ligt kan wel getraind worden, dit leidt tot een grotere en bredere borstkas en niet tot grotere borsten.

Ziektekostenverzekering

Een borstverkleining wordt meestal vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Een borstlift of een borstvergroting worden in de meeste gevallen niet vergoed. In een enkel geval als u voldoet aan een aantal specifieke normen, mogen we een aanvraag doen bij uw zorgverzekeraar. Tijdens een consult kunnen we dit samen met u bekijken en bespreken.

Blog

Op ons blog kun je veel onderwerpen terugvinden over borstcorrecties.

Behandelingen