Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > 10 simpele dingen die je gelukkiger kunnen maken

dankbaar gelukkig zijn mindfullness

10 simpele dingen die je gelukkiger kunnen maken

Door Toine Wilke • 22 November 2016

Geluk zit in een boel kleine dingen. Soms zijn die dingen zó simpel dat je ze over het hoofd ziet. Maar wát zien we dan over het hoofd? Toen een aantal wetenschappers zich bezig ging houden met deze vraag, kwamen ze tot een lijst van 10 dingen. We zetten ze hier voor je op een rijtje:

1.Een paar minuten bewegen
Ons lichaam én ons brein vragen af en toe om een beetje beweging. Dat hoeft niet veel te zijn: 7 minuten is al genoeg. Dus pak de fiets naar de supermarkt… en je bent al een beetje gelukkiger.

simpele dingen die je gelukkig maken, 10 simpele dingen die je gelukkiger kunnen maken
Er gebeurt van alles in ons brein als we bewegen… waaronder het aanmaken van gelukshormonen.

2. ‘Quality of sleep’
Slapen is belangrijk om te herstellen. Goede slapers zijn opgewekter, vrolijker, en minder ontvankelijk voor negatieve emoties. Dus zorg ervoor dat je lekker kan slapen! Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in één van onze volgende blogs.

3. Minimaliseer woon-werkverkeer
Hoe dichter mensen bij hun werk wonen, hoe gelukkiger ze zijn. En dat is logisch: hoe minder tijd je kwijt bent aan reizen, des te meer tijd kun je besteden aan alle andere 9 dingen die hier genoemd worden

4. Quality time with Quality people
Zoals we al schreven in 10 lessen van 100 jarigen, is het onderhouden van sociaal contact letterlijk van levensbelang. Samen zijn met mensen waarmee je je verbonden voelt, zorgt voor geluk én gezondheid!

simpele dingen die gelukkig maken
Buiten zijn maakt gelukkig. In de natuur… En ook in de stad!

5. Ga naar buiten
Frisse lucht, zonlicht, beweging, vitamine D… het ligt allemaal voor het oprapen. Het enige wat we hoeven te doen, is de deur open te doen en naar buiten te lopen. Het kan niet veel simpeler, toch?

6. Help een ander
Diep vanbinnen wil iedereen iets aan de wereld bijdragen. Logisch dus, dat dat ons gelukkig maakt. Volgens Geluksprofessor Martin Seligman draagt het helpen van anderen het allermeest bij aan ons geluksgevoel. Reden genoeg om er vandaag mee te beginnen

simpele dingen die je gelukkiger kunnen maken
Een vakantie plannen is goed voor je geluksgevoel. Hoe langer de voorpret, hoe langer je blij bent!

7.Lach
Ooit gehoord van het boek ‘The power of positive thinking’? Het werkt ongeveer zo: als jij naar het leven lacht, dan lacht het leven naar jou. Uit wetenschappelijk onderzoek dat veel later werd gedaan, blijkt hetzelfde. Dus lach veel en uitbundig!

8. Plan een vakantie
Last minutes zijn leuk, maar voorpret is leuker. Plus: het maakt gelukkig. Als je iets hebt om (samen) naar uit te kijken, dan verhoogt dat je geluksniveau. Zelfs als het nog een half jaar duurt voordat je weggaat.

9. Mediteer
Als er één ding is dat de wereld gezonder kan maken, dan is het wel meditatie. Na een paar minuten mediteren voel je helemaal fijn en ontspannen. En het werkt ook op de lange termijn: mensen die dagelijks mediteren, ervaren langdurig méér geluk in hun leven.

10. wees dankbaar
Het klinkt misschien gek, maar dankbaarheid maakt gelukkig. Neem maar eens een minuut de tijd, en bedenk waar je op dit moment in je leven allemaal dankbaar voor bent…

Waar ben jij dankbaar voor?

dankbaar gelukkig zijn mindfullness